Mit kérjünk nászajándékba?

Mit kérjünk nászajándékba: élményt: wellness

Mit kérjünk nászajándékba? 3 valóban praktikus ötlet, ha a pénz nem megoldás

És nem arról van szó, hogy mindenképpen pénz kell.

Nem azért hívom meg őket, mert bármit is elvárok,

hisz tudom jól, hogy ajándék nélkül is

sokban van egy esküvő a vendégeknek.

De nem tudom kezelni a szituációt, mert nem akarok

számomra haszontalan dolgokat kapni,

viszont ha azt mondom, hogy nem kérünk ajándékot,

elég ha velünk ünnepelnek, az sem tetszik senkinek.”

(Forrás)

Ez a nászajándékkérdés egy nehéz dolog. Nehéz dolog a vendégek szemszögéből – erről már ejtettünk pár szót itt, itt és itt.

De bizony nem könnyű a házasulandóknak sem. Mert hiszen nyilván a pénz a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb megoldás, mivel abból pont azt és olyat veszünk, amit igazán szeretnénk. Ám sokan panaszkodnak a párnak, hogy az mennyire „személytelen”, és hogy inkább valami emlékezeteset, különlegeset szeretnének nyújtani a nagy napra. Ami természetesen egyúttal rendkívül hasznos, értékes és örömet is okoz a férj-feleség számára…

 

Fel van tehát adva a lecke. Adjunk a meghívottaknak olyan tippeket, amiknek örülnétek, és személyesek is. Íme néhány jó tipp:

tipp #1: kérjetek szolgáltatást!

A legtöbb frissen házasulónak aktuális probléma a lakás/házfelújítás, esetleg bővítés. Az otthonnal kapcsolatban számos olyan teendő van, ami kétkezi munkát igényel, de szakértelemmel. Ismerőseitek között biztosan találtok olyat, aki ezen a téren rendelkezik némi tapasztalattal – kérjetek tőlük ebben segítséget! Ezzel mindenki jól jár, hiszen személyre szabott, hasznos, valamint igazán egyedi ötlet is.

Mit kérjünk nászajándékba: lakásfelújításhoz szakembert
Mit kérjünk nászajándékba: lakásfelújításhoz szakember segítséget.

tipp #2: kérjetek személyre szabott élményt!

Manapság már számos cég rájött, hogyan lehet egyedi élményt ajándékozni másnak úgy, hogy nem teljesen vagyunk tisztában a konkrét igényekkel. Számos élmény-ajándékutalvány kapható különböző árkategóriákban, helyszíneken, tematikában (kultúra, gasztronómia, wellness, családi program stb.). Ezek lényege, hogy sokfajta lehetőség közül a megajándékozott ki tudja választani a számukra legmegfelelőbbet (legérdekesebbet, legközelebbit, legjobb időpontban levőt). Ugyancsak win-win szituáció, hiszen az élmény mindig jó ajándék, de a nászpárnak is megmarad a választás lehetősége.

Mit kérjünk nászajándékba: élményt
Mit kérjünk nászajándékba: lakásfelújításhoz szakembert

tipp #3: kérjetek luxust!

Ez igényel egy kis magyarázatot, hiszen nem azt jelenti, hogy valami rendkívül drága ajándékkal akarjátok magatokat meglepetni.

Itt inkább a következőre gondolunk. Biztosak vagyunk benne, hogy mindnyájunknak vannak (voltak és lesznek) vágyálmai. Olyanok, amiket mondjuk megláttatok egy kirakatban, és úgy éreztétek, hogy ez nektek kell. Aztán az első felhevülés után, reálisan gondolkodva arra jutottatok, hogy igazából e nélkül is van élet. Számos más dolog van, ami viszont szükséges és kell, inkább arra megy el tehát a pénz a mindennapokban.

Mit kérjünk nászajándékba? Kérjünk vágyakat: mindnyájunknak vannak (voltak és lesznek) vágyálmai.
Mit kérjünk nászajándékba? Kérjünk vágyakat: mindnyájunknak vannak (voltak és lesznek) vágyálmai.

És a különleges vendéglő kipróbálása a végén sose valósul meg… Nem lesz sose olyan szépséges sálad sem, amibe egyszer beleszerettél… vagy az a gyönyörű, kézzel festett váza, ami annyira jól mutatna a nappaliban…

Szánj rá egy kis időt: gondoljátok át pároddal, és vegyetek számba ezeket a meg nem valósult vágyálmokat. Ha ezeket kéritek a résztvevőktől, ők boldogok lesznek, hogy ti boldogok lettetek általuk, nektek pedig sok kis álmotok válik valóra. 😉

Nászajándék-illemkódex – Mikor, hogyan ajándékozzunk?

Nászajándék-illemkódex – tudd meg, mit illik és mit nem! A pénz

Esküvő a vendég szemével