Esküvő, a legboldogabb nap – de mindenkinek az?

Esküvő a legboldogabb nap

Esküvő, a legboldogabb nap – de mindenkinek az?

3 tipp, hogyan kezeljük a barátnőink érzéseit

Az esküvő egyfajta révbe érés. Megtaláltuk azt az embert, aki mellett jól érezzük magunkat, akivel közösek az érdeklődéseink, a céljaink. Innentől kezdve az örömök megduplázódnak, a vállunkat nyomó gondok feleződnek. Az a bizonyos karikagyűrű az ujjadon azt mutatja, van, aki szeressen, törődjön veled, de egyúttal a siker jele is. Azt sugallja, szép vagy, kívánatos, és kellesz valakinek.

És ezt a sikerélményt megoszthatod szeretteiddel is. Akik természetesen mind veled együtt örülnek. Barátnőid veled drukkoltak, hogy tényleg az igazit találd meg, és aktívan segítenek a lehető legtökéletesebb esküvő megszervezésében. Boldogan gratulálnak a hír bejelentésére, és mindenféle szuper ötlettel halmoznak el, hogyan lehetne még jobb az esemény.

De lehetséges volna, hogy a háttérben ennél összetettebb a képlet? Az esküvő könnyen okozhat rossz érzéseket, feszültségeket még a legszorosabb barátságoknál is, ha nem figyelünk oda.

Esküvő a legboldogabb nap

Esküvő, a legboldogabb nap – törődj a lélekkel is

Az a barátnőd, aki még nem találta meg az igazit, hiába örül a te sikerednek, mégis könnyen elszomorodhat a hírre. Még ha önzetlenül meg is akarja osztani a boldogságodat, óhatatlanul felmerülhet benne, hogy ő nem ilyen szerencsés. Fontos ezzel tisztában lenned, és odafigyelned, hogy ne okozzon neki rossz szájízt az esküvőd. Ne várd el tőle a felhőtlen kacagást, sőt, esetleg próbálhatsz kicsit a kedvére tenni. Például keresni neki valakit, mondjuk a vőlegény baráti körében, aki a nagy napon társasága lehet. És akár még egy szorosabb kötelék is kialakulhat közöttük – mindezt persze a lehető legtapintatosabban, anélkül, hogy túlzottan kellemetlen legyen neki.

Esküvő, a legboldogabb nap – ne okozz súrlódást

Aztán rögtön felmerül a kérdés, ki legyen a tanú/koszorúslány, ki milyen részt vállaljon az esküvőszervezésben. Ez is könnyen vezethet konfliktusokhoz: az, akit valamire nem választasz ki, mellőzve érezheti magát. Ami pedig a kapcsolatokra is rányomhatja a bélyegét. A barátnők között pedig egyfajta versengés alakul ki a legáhítottabb szerepek miatt.

Az egyensúly eltolódni látszik. Van, akire túl kevés feladat hárul, de az is lehet, hogy valakinek túl sok lesz az elvárás. Érdemes tehát úgy alakítani a beosztást, hogy mindenkinek lehessen valami, amiről gondoskodhat, de a kötelezettség egyiküknek se legyen túl megterhelő.

Esküvő, a legboldogabb nap – használd, de ne kihasználd

A jó barátnők mindent megosztanak egymással. A kapcsolatok, a házasság, esküvő megálmodása már egészen fiatal korban elkezdődik. Egyiküknek volt egy szuper ötlete, mitől lesz egészen egyedi a ruhája, amiről azt gondolod, neked jobban állna? Mielőtt lekoppintanád, vedd elő az empátiádat – és próbáld inkább csak inspirációnak használni egy másik, ám éppannyira hatásos ruhakölteményhez.

Az esküvő, a legboldogabb nap természetesen rólad szól. De ahhoz, hogy a hozzád közelállók felhőtlenül tudjanak veled együtt örülni, érdemes egy picit nekik is átadni a boldogságodból. Így lesz igazán emlékezetes és jó emlék mindnyájatok számára.

Esküvő a legboldogabb nap