Állati esküvő, 3 szupertipp, hogyan lehetnek ők is részei a nagy napnak

Állati esküvő

Állati esküvő, 3 szupertipp, hogyan lehetnek ők is részei a nagy napnak

Valljuk be: az esküvő életünk egyik legmeghatározóbb pillanata. És ezt a pillanatot szeretnénk lehetőleg mindenkivel megosztani, aki fontos a számunkra. Korunkban pedig már eljött az az idő, amikor a fontosak közé már nemcsak emberek, de egyéb élőlények is tartozhatnak.

Állati esküvő – korábban sem volt szokatlan

Persze állatok részvétele a menyegzőn régebben sem volt szokatlan: gondoljunk csak a galambröptetés hagyományára. Ez a divat egyébként manapság is rendkívül népszerű, elég csak rákeresni, és rengeteg lehetőséget dob ki nekünk az internet.

Állati esküvő

Állati esküvő – napjainkban is felmerül rá az igény

Manapság azért kicsit másról szól az igény. Az a helyzet, hogy a háziállataink egyre fontosabb szerepet töltenek be az életünkben, egyre inkább számítanak családtagnak. Bár ők nemigen értik, mi történik valójában, akkor is, az esküvőn jó az a tudat, ha ő is velünk van.

Elsősorban persze a kutyák merülnek fel ebben a témában. Hiszen ők azok, akik nemcsak a leginkább elfogadott állati társaink, hanem ők képesek leginkább alkalmazkodni az ilyenfajta emberi tevékenységekhez. Nem mellesleg, komoly, fontos szerepük is lehet ebben. Gondoljunk csak a segítőkutyákra, akik fogyatékkal élő emberek életét könnyítik meg. Tehát ilyen esetben mindenképpen úgy kell megszervezni az esküvőt, hogy ezek a kutyák ebben a helyzetben is gazdájuk támaszai lehessenek.

Állati esküvő – hogyan lehet a te kedvenced is részese

Azért arra is van megoldás, hogy csak a „sima házikedvenced” is veletek legyen ezen a jeles napon! Most adunk néhány tippet, hogyan lehetséges ez.

Tipp #1: esküvői fotók kedvenceddel

Manapság már rengeteg fotós specializálódott állatok fényképezésére. Nem lesz nehéz tehát olyat találni, aki az esküvő alkalmára is képes csodálatos, vele közös képeket készíteni rólatok. Ez akkor is működik, ha esetleg éppen nem kutyáról, hanem cicáról, vagy akár valamilyen más állatról van szó.

Állati esküvő
Állati esküvő, fotózás kedvenceddel.

Tipp #2: esküvő a kutyáddal

Ennek azért már vannak bizonyos előfeltételei:

  • „rendezvénykompatibilis” kutya

Fontos, hogy tisztában légy kedvenced habitusával, és fel tudjad mérni, alkalmas-e rá, hogy veletek legyen az esküvőn. Nem szabad, hogy zavarják a szertartást, és neki se legyen kellemetlen az esemény. Erre az lehet megoldás, ha megkérdezel egy kiképzőt. Ha megfelelő a természete, akkor akár valamilyen kedves feladatra is fel tudja őt készíteni. Aranyos lehet például, ha ő viszi egy kosárban a jegygyűrűt hozzátok.

Állati esküvő

  • kutyabarát helyszín

Mindenképp olyan helyszínt kell választani, ahol megengedett a kutya ottléte, és egyeztetni velük a feltételekről.

  • kutyafelügyelő

Bár a rendezvény során lehet alkalom arra, hogy te legyél vele, azért neked most elsősorban más dolgod van. Ezért mindenképpen kell egy olyan személy az esküvőn, aki jó kapcsolatban van a kutyával, és végig felügyelni tudja.

Tipp #3: állatjótékonysági esküvő

A legjobb megoldás állatszerető emberek számára! Ugyan magán a szertaráson nem lesznek jelen – bár lehet erre is megoldást találni, például dekorációként az állatok képeivel. Ajánld fel az esküvőre vagy menyasszonyi táncra kapott pénz egy részét valamely állatmenhely támogatására! Ezzel sok-sok állat sorsát tudod megkönnyíteni. És lehet annál nagyobb boldogság, mint az a tudat, hogy a te örömöd más élőlénynek is boldogságot hozhat?