Jegygyűrű, az esküvő megpecsételése

Jegygyűrű, az esküvő megpecsételése

Jegygyűrű, az esküvő megpecsételése

Hogyan válassz, hogy örökké tökéletes maradjon

A hölgyek egyik kedvenc témája az esküvő kapcsán a jegygyűrű. Nem is csoda: az ékszerek már önmagukban a nőiességet erősítik. De a jegygyűrű kicsit még ennél is több. Fontos tartalmat hordoz, és ráadásul ideális esetben egy életre szól. Hiába változik a divat, esetleg az ízlésünk, ennek lehetőleg mindig tetszetősnek kell maradnia, olyannak, amit mindig viselni akarunk.

Ezért nagyon is fontos, hogy alapos megfontolás előzze meg a végső, tökéletes gyűrű kiválasztását. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget adni.

Jegygyűrű, az esküvő megpecsételése

Jegygyűrű, az esküvő megpecsételése: a kiválasztás szempontjai

Ahhoz, hogy valóban ez legyen életünk legtökéletesebb gyűrűje, amit mindig az ujjunkon viselhetünk, a következőket kell mindenképp szem előtt tartani.

  • időtállóság
  • megfelelő méret
  • a tökéletes stílus

Nézzük meg ezeket egy kicsit részletesebben.

Jegygyűrű, az esküvő megpecsételése

  1. Időtállóság

A gyűrű időtállóságának legfontosabb tényezője a gyűrű anyaga.

A platina rendkívül ellenálló anyag, bár sokan túl drágának találják. Ezért van az, hogy ehelyett az arany a legnépszerűbb karikagyűrű-anyag. Már csak azért is, mert számos színvariációja van, a sárgástól a vörösesen át egészen a fehéres, ezüstösig.

Másik fontos tulajdonság a gyűrű falvastagsága, ez befolyásolja, hogy mennyire masszív. Ezért érdemes legalább 1,4 mm vastagságban gondolkoznunk.

Az sem mindegy, milyen a gyűrű felülete. Fontos tudni, hogy sem a matt, sem a fényes külső nem kerülheti el a kisebb sérüléseket, karcolódását az idők során.

A gyűrű egyéb kialakítása is hatással van a tartósságra. A szélesség, mintázat, a kövezés mérete, foglalata mind-mind befolyásolhatja, hogy mennyi ideig lesz viselhető.

Jegygyűrű, az esküvő megpecsételése

  1. A megfelelő méret

A legfontosabb kérdés annak eldöntése, hogy melyik ujjunkon szeretnénk hosszútávon viselni a gyűrűt. Mindenképpen azon kell felpróbálnunk, és arra is oda kell figyelni, hogy azt a gyűrűszélességet nézzük meg rajta, amilyet elképzelünk magunkon.

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy nem mindegy, hogy milyen állapotban próbáljuk fel a majdani gyűrűt. Ha sokat tartottuk előtte lefelé, a vér beleáramlik, és megdagadhat, ezt is kalkuláljuk bele a próbánál.

  1. A tökéletes stílus

Ez nyilván elsősorban kinek-kinek az egyéni ízlése, de nem árt szem előtt tartani, hogy fiatal korban hajlamosabbak vagyunk az extravaganciára. A nagyon kirívó, furcsa dizájn lehet, hogy később, amikor már inkább tendálunk a letisztultabb formák felé, már kevésbé lesz vonzó.

A testi adottságaink is meghatározóak lehetnek. Rövidebb ujjhoz jobban illenek a keskenyebb, domborúbb formák, míg a vékony, hosszú ujjú hölgyek bátran gondolkozhatnak szélesebb, laposabb fazonokban.

Természetesen nehéz előre gondolkozni, hogy vajon a későbbiek során milyen stílus fog tetszeni nekünk. De általánosságban elmondható, hogy a klasszikus, visszafogott, elegáns kivitel mindig megőrzi az időtállóságát a divat változásaival szemben.

Jegygyűrű, az esküvő megpecsételése
Jegygyűrű, az esküvő megpecsételése

Esküvői blog

Esküvőtervező

Esküvői idézetek

Esküvői zenék

Köszöntések

Idézetek lapja