Mitől jó egy esküvő?

Mitől jó egy esküvő?

Mitől jó egy esküvő?

3+1 ok, ami kiemeli egybekeléseteket a többi közül

Mitől jó egy esküvő? Persze mindenki számára a maga esküvője a legjobb, ezen nincs is igazán mit vitázni, és valóban így is van.

De hogy egy kicsit objektívabb legyen a megközelítés, a házaspár helyett nézzük inkább a meghívottak szemszögéből a kérdést. Elvégre ők számos másik menyegzőn is részt vettek – és valamelyik mélyebb, van, amelyik viszont kevésbé mélyebb nyomokat hagyott bennük. Vajon mi tehet egy lagzit olyan egyedivé, ami miatt később is emlegetni fogják a vendégek?

Mitől jó egy esküvő?
Mitől lehet jó egy esküvő?

Mitől lehet jó egy esküvő – nem biztos, hogy az anyagiaktól

Könnyen elintézhetnénk a kérdést azzal, hogy ha sok a pénzünk, akkor biztosan meglehetősen parádés, puccos lesz az esküvő. De vajon tényleg ezen múlik a különlegesség?

Nagy valószínűséggel nem. Hiszen lehet kaviár az esküvői menüben, ha egyszer unalmas a műsor. De ha esetleg meghívták a Cirque du Soleil társulatát, még az sem garancia a sikerre.

Mert minden vendég más, minden meghívott másra koncentrál, egyiknek ez tetszik, a másiknak az. Így hát lehetetlen egyszerre mindenkinek az ízlését, vágyát eltalálni és kielégíteni. Főleg nem külsőségekkel.

Mitől jó egy esküvő?

Mitől jó egy esküvő – az számít, hogy milyen az összhatása

Valójában egy esküvő attól lesz igazán egyedi, ha az emberek belső érzéseit tudja kellőképpen elvarázsolni. Az összkép és a végeredmény akkor lehet tökéletes, ha a vendégek ezekkel a szavakkal fogják utólag leírni:

  • bensőséges,
  • fesztelen/természetes,
  • hangulatos.
Mitől jó egy esküvő?
Mitől lehet jó egy esküvő?

Mitől lesz jó egy esküvő – három szó, mely egy negyedikké egyesül

Bensőséges akkor lesz, ha a résztvevők nem érzik magukat idegennek, elveszettnek a ceremónia és a lagzi során. Ha azt látják és érzik, hogy a pár maradéktalanul boldog, és a maguk boldogságát képes a velük együtt ünneplőkkel megosztani. Ha minden jelenlevő egyként érez – akár egy nagy, örömteli család.

Az etikett, a szabályokhoz való merev ragaszkodás biztos, hogy nem tesz jót egy esküvő bájának. Inkább essenek meg apróbb hibák, csússzanak be gikszerek az előre megtervezett forgatókönyvbe, mint hogy arra koncentráljunk, mi a következő lépés. Ha ezen a házasulandók könnyen természetesen túl tudnak lépni, minden könnyebbé válik. Így lesz igazán fesztelen és egyúttal mesterkéletlen egy esküvő a vendégek számára is.

A hangulat sem feltétlenül az izgalmas félhomálytól vagy trükkös fényhatásoktól válik mindenki számára felszabadulttá. De nem is könnyű megmondani, mitől válik különlegessé. Leginkább akkor lehet legkönnyebben elérni a mindenki számára kellemes hangulatot – ha mindenki önmaga lehet, olyan és amilyen valójában. Ha pedig ez sugárzik a vőlegényből és menyasszonyból is, neki is könnyebb lesz ellazulnia.

Végül pedig, a bensőséges, fesztelen és hangulatos esküvő egyszerre különlegessé válik, ha ezek mind adottak hozzá. És e három szó azzá varázsolja, amire titkon mindenki vágyik: maradandóvá és feledhetetlenné.

Ugye, milyen egyszerű az igazán jó esküvő titka?

Mitől jó egy esküvő?

Esküvői blog

Esküvőtervező

Esküvői idézetek

Esküvői zenék

Köszöntések

Idézetek lapja