Egyszerű, de nagyszerű – a kis, visszafogott esküvő előnyei

Egyszerű esküvő

Egyszerű, de nagyszerű – a kis, visszafogott esküvő előnyei

2+4 indok, miért olyan népszerű manapság

Igencsak bölcs mondás az, hogy „a kevesebb néha több”. Nem véletlen, hogy a valódi, mélyen gyökerező fizikai és lelki gazdagság leggyakrabban úgy nyilvánul meg – hogy nem is látszik. Az igazán értékes dolgok – ruhák, ékszerek, autók – valójában onnan ismerszenek meg, hogy ez egyáltalán nem látszik rajtuk. A feltűnő, hivalkodó tárgyakról pedig általában kiderül, hogy hamis a csillogásuk, és a valóságban nem sokat érnek.

Egyszerű esküvő
Egyszerű esküvő, kettesben ünnepelve

Az egyszerűségben tehát általában maga az elegancia foglaltatik magában. Ami igazán értékes, annak nem szükséges mindenféle vonzó külsőséggel eladnia magát.

Az egyszerű, de nagyszerű esküvő

Nincs ez másként az esküvők esetében sem. Nem véletlen, hogy a hírességek, például a brit királyi család tagjai, nem viselnek habos-babos, tejszínhabszerű ruhakölteményeket. A kevés szín és anyag kombinációja is csak hangsúlyozza az elegancia rafinált egyszerűségét.

Nem véletlen hát, hogy manapság egyre divatosabb irányzat a minél visszafogottabb, egyszerűbb esküvő sem. Hiszen annak a fentebb kifejtett elegancián túl számos más előnye is létezik. Most megmutatjuk nektek az elegancián kívül a legfontosabbakat.

A kis, visszafogott esküvő előnyei

Most a legnyilvánvalóbbtól, a költséghatékonyságtól tekintsünk el. De mi jó még benne?

  1. Bensőségesebb, meghittebb hangulat

Ha csak azokat hívjuk meg, akik igazán közel állnak hozzánk, máris oldottabb tud lenni a hangulat. Ilyenkor a résztvevők nagyrészt ismerik egymást, így könnyebb beszélgetni, és mindenki nyugodtan adhatja önmagát.

Egyszerűbb dekorációval, kevesebb felhajtással pedig lehet, hogy kevésbé lesz fennkölt, viszont felszabadultabban lehet élvezni az ünneplést. Nem kell amiatt aggódni, hogy nem vagyunk elég elegánsak, és vigyázni a berendezésre.

  1. Egyszerűbb szervezés

Minél kevesebb a meghívottak száma és a kötelező programelem, minél egyszerűbb a helyszín, annál kevesebb egyeztetésre, kompromisszumra van szükség. Így a szervezés is lehet lazább, kevésbé stresszes.

Egyszerű esküvő, kevés meghívott vendéggel, igazán családias hangulatban a lakásban.
Egyszerű esküvő, kevés meghívott vendéggel, igazán családias hangulatban a lakásban.
  1. Rugalmasabb menetrend

Megint csak, minél kevesebb eseményt kell összehangolni, annál nagyobb tér marad a spontán változtatásoknak. Így a bakik, hibázások esélye is csökkenhet.

  1. Egyszerű, de nagyszerű – és emlékezetes

Ha a legtöbb programot, díszítést, szórakoztató elemet ti egyedileg, magatok oldotok meg, azzal már kitűntök az átlagesküvő megszokott menetrendjétől. Hiszen nem az internetről összeválogatott sablonelemeket használjátok, hanem a saját kútfejeteket, ami biztosan kreatívabb, mint az, amit már rengetegszer alkalmaztak.

Egyszerű esküvő, kevés meghívott vendéggel, de emlékezetes marad egy életre
Egyszerű esküvő, kevés meghívott vendéggel, de emlékezetes marad egy életre

Összességében tehát egy visszafogottabb esküvő kellemesebb és vidámabb hangulatot eredményezhet, így lesz mindenki számára emlékezetes.