Hogyan csökkentsük esküvői költségeinket, 4+1 tipp

Esküvői költségek csökkentése

Hogyan csökkentsük esküvői költségeinket

4+1 tipp a szép, de költséghatékony esküvőre

A legtöbben arról álmodunk, hogy ha megtaláljuk az igazit, akkor egy nagyszabású, csillogó-villogó esküvői szertartáson mondjuk ki a boldogító igent. Ám ez a valóságban sajnos nem mindenki számára elérhető vágyálom.

Manapság egy átlagos esküvő mindennel együtt akár másfél millió forintba is kerülhet. És még ha visszajön is valamennyi a nászajándékként adott pénzekből, sokak számára ez rendkívül megterhelő lehet.

De miért lenne egy kisebb költségvetésű esküvő kevésbé értékes, mint ha sok pénzt költünk rá? Sokan, bár megtehetnék, mégis inkább az egyszerűbb, visszafogottabb ceremónia mellett döntenek. Mert bizony ennek is vannak ám előnyei, és ráadásul legalább annyira maradandó tud lenni, ha jól szervezed.

Esküvői költségek csökkentése
Esküvői költségek csökkentése, 4+1 tipp a szép, de költséghatékony esküvőre

A kis, visszafogott esküvő előnyei – hogyan csökkentsünk a költségeken?

A legfontosabb esküvői elemek, amiken spórolni lehet:

  • esküvői ruha

Nem feltétlenül szükséges kifejezetten esküvői vagy nyoszolyólány-ruhát rendelni. Simán megfelelhet egy elegáns, különlegesebb darab, amit ha megveszel, később is felvehetsz majd. Így választhatod egy már meglévő kedvencedet is, ráadásul még jobban is érezheted magad benne. A ruhák ára – ami persze eleve kevesebbe kerül – a későbbiekben pedig sokszorosan megtérül.

  • esküvői helyszín

Érdemes körbenézni az ismerősök között, hátha akad valahol egy hétvégi nyaraló, aminek a kertje kiváló lehet egy kis baráti partira. Így két legyet is üthetsz egy csapásra: megspórolod a helyszín költségét, és az étkezést is olcsóbban kihozhatod egy kis grillezéssel.

Esküvői költségek csökkentése
Esküvői költségek csökkentése: keressünk egy helyszínt hozzá.
  • esküvői dekoráció

A házilag készített dolgok mindig sokkal kevesebb pénzből kijönnek, mint ha eleve készen megvásárolod őket. Ilyenkor ugyanis a saját idődért és energiádért nem kell munkadíjat fizetni, csak az anyagköltség kerül pénzbe. Ráadásul ebben az esetben 100%-ban biztos lehetsz a minőségben – és még a kreativitásodat is kiélheted!

  • esküvői fotós

Bár fontos, hogy hozzáértő szakember örökítse meg az emlékezetes pillanatokat, biztosan az ismerőseid között is találhatsz olyat, aki szívesen elvállalja. Érdemes tehát átgondolni, ki az, aki tud és szeret is fotózni. Elvégre jó képeket készíteni annyira azért nem ördöngösség, hacsak nincsenek egészen különleges kívánságaink.

Esküvői költségek csökkentése
Esküvői költségek csökkentése, nézzünk körbe ismerőseink között.

És végül az abszolút tuti tipp a költségcsökkentéshez:

  • felejtsd el a szót, hogy „esküvő”!

Bármit rendelsz is meg, ha kimondod, ez a szó már önmagában növelni fogja az árát. Ezért elég annyit mondani, hogy egy kisebb baráti összejövetelre kéred az adott szolgáltatást vagy terméket. Így már ezzel is spórolhatsz az esküvő költségein!

Egyszerű, de nagyszerű – a kis, visszafogott esküvő előnyei