Hagyományos és modern nászajándék ötletek

Hagyományos és modern nászajándék ötletek

Már egy csomó cikket átnéztél az esküvői ajándék ötletekről, és még mindig nem tudod, mit adj az ifjú párnak? Ebben a cikkben hagyományos és modern nászajándék ötletek bemutatásával igyekszünk megkönnyíteni ezt a döntést.



Hagyományos nászajándék ötletek

Az elmúlt évszázadok során sokat változott, hogy mit kaptak az ifjú házasok nászajándékként, de az elmondható, hogy a párok nem mindig az igényeiknek megfelelő esküvői ajándékot kapták.

Íme néhány a hagyományos nászajándék ötletek közül:

  • Még múlt század derekán is leggyakrabban a finom porcelán tárgyak, ezüst étkészleteket, kristálypoharakat ajándékozott a násznép. Ezeket a pár jövőjébe való befektetésnek tekintették, és arra szánták őket, hogy generációkon keresztül megőrizzék ezeket a tárgyakat. Szinte minden családban van egy-egy egykor nászajándékba kapott étkészlet vagy kristálypohár szett, mely a szekrény mélyén porosodik.
  • Később az ajándékozás már inkább a praktikumról szólt ezért a rokonok olyan tárgyakkal lepték meg a párt melyekről azt gondolták, hogy a közös életük kezdetén jó hasznát veszik. Ilyenkor az új háztartás felszereléséhez szükséges kellékeket vették meg, mint például a háztartási nagygépeket, berendezésitárgyakat, vagy bútorokat.
  • A hagyományosnak mondható esküvői ajándékok közé sorolhatóak a pár valamilyen szabadidős tevékenységéhez köthető tárgyak is, például kertészeti felszerelés, könyvcsomag.
  • Szintén hagyományos nászajándéknak számítanak a dísztárgyak, vagy az ágyneműkészletek.
  • A hagyományos esküvői ajándékok között gyakran szerepelnek a konyhafelszerelés elemei, konyhai eszközök. Ide sorolhatjuk a porcelán étkészlet, és a kristálypoharak mellett a jó minőségű főző- és sütő edény készleteket, konyhai kis- és nagygépeket, elegáns étkészleteket és egyéb konyhai kiegészítőket.

Azonban nem feltétlen kell azt gondolni, hogy ezek a hagyományos nászajándék ötletek elavultak lennének. Ma is vannak olyan párok, akik bizony örülnének ezeknek a tárgyaknak.

De nézzük, mik is manapság a modernebb nászajándékok, amik biztosan nem fogják egy zálogház polcán sem végezni.

Hagyományos és modern nászajándék ötletek
Hagyományos és modern nászajándék ötletek



Modern nászajándék ötletek

A modern világban már mindegy, hogy az ajándék egy praktikus tárgy vagy egy emlékezetes élmény, a lényeg, hogy passzoljon az ifjú pár személyiségéhez, élethelyzetéhez.

Éppen ezért minél jobban ismerjük az újdonsült házasokat, annál könnyebb lesz kiválasztani a tökéletes ajándékot a számunkra.

Íme néhány a modern nászajándék ötletek közül:

  • A párok szeretik, ha ajándékutalvánnyal vagy -kártyával lepik meg őket, melyek szabadon felhasználhatók. Itt nem csak azokra az utalványokra kell gondolni, amivel különböző háztartási tárgyakat, bútorokat tudnak megvásárolni. Egyre népszerűbbek a valamilyen programot kínáló, extrém élményre feljogosító utalványok vagy utazási kuponok.
  • A párok gyakran konyhai kis- és nagygépeket kérnek a násznéptől. Azonban már nem csak a hagyományos háztartási gépekről van szó, hanem a modern háztartás eszközeiről, mint például kenyérsütő, airfryer, grill sütő stb.
  • Míg ezekből az eszközökből elég egy-egy példány a háztartásban, addig a konyhai kiegészítőkkel nem lehet betelni. Fontos, figyelembe venni a pár stílusát és főzés-sütési szokásai. Annak megfelelően vásároljunk konyhai eszközöket, például vintage stílusú edényeket, klasszikus porcelánkészletet vagy minimalista evőeszközkészletet.
  • Természetes a borítékban átnyújtott pénz-ajándék is népszerű a fiatalok körében, mivel ezt is az igényeiknek megfelelően tudják felhasználni. Ezzel egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk, olvasd el ezt is: Nászajándék-illemkódex – tudd meg, mit illik és mit nem! A pénz
  • Egyre többször hallani, hogy az ifjú pár tanfolyamot kap ajándékba. Ilyenkor az érdeklődésüknek megfelelő tanfolyamokról van szó, például főző-, masszázs, társastánc-, fotós-, festő- vagy rajztanfolyam.

Akár egy hagyományos vagy modern nászajándék mellett döntünk, fontos, hogy a pár igényeinek és élethelyzetének megfelelő legyen. És mint minden ajándékozásnál itt is az a legfontosabb, hogy szívből adjuk azt.