Milyen a tökéletes menyasszonyi cipő?

Tökéletes menyasszonyi cipő

Milyen a tökéletes menyasszonyi cipő?

3+1 tipp, mire figyelj, hogy kényelmes legyen

Ha az ember lánya házasodni készül, tetőtől talpig tökéletesnek kell kinéznie.

És ez a „tetőtől talpig” kifejezés jelen esetben valóban szó szerint értelmezendő. Közelítsük meg most a kérdést alulról, kezdjük rögtön a látszólag lényegtelenebbnek tűnő, ám valójában nagyon is fontos ruhadarabbal. Beszélgessünk kicsit az esküvői cipőről.

A tökéletes menyasszonyi cipő – a két legfontosabb tulajdonság

Nyilván nem ez az első, amit az izgatott ara be fog szerezni – természetesen a menyasszonyi ruha mindennél fontosabb. De azért ezt sem árt idejében megvenni. Ugyanis egy esküvő esetében a két legfontosabb tulajdonság különösen hangsúlyosan számít a cipőnél. Mi is ez a két tulajdonság?

  • a megfelelő stílus/elegancia
  • a lehető legnagyobb kényelem

Talán nem is kell különösebben részletezni e két jellemző fontosságát. Ha megtaláltuk álmaink legtökéletesebb menyasszonyi ruháját, nem lenne jó elrontani az összhatást egy hozzá nem illő lábbelivel. Ám az esküvő szertartása, a vacsora, közös ünneplés meglehetősen sokáig eltart, ráadásul sok mozgással, tánccal, sürgés-forgással jár. A cipőcserélgetésre pedig nemigen van mód.

Tökéletes menyasszonyi cipő: megfelelő elegancia és kényelem.
Tökéletes menyasszonyi cipő: megfelelő elegancia és kényelem.

A tökéletes menyasszonyi cipő – ami kényelmes és stílusos is

A feladat tehát kiválasztani azt a cipőt – fazont/színt/anyagot – ami tökéletesen passzol a menyegző stílusához, a ruhádhoz, többi kiegészítőhöz. És a tetejébe még nem is fájdul meg benne a lábad.

Hogy végül konkrétan melyik lesz a nyerő, azt menyasszonya válogatja. Lényeg, hogy van néhány dolog, amire nem árt odafigyelni a kiválasztás során.

A tökéletes menyasszonyi cipő – a sarok magassága és a kényelem

Az első kérdés az esküvői cipő esetében, hogy mekkora legyen a sarka. Ez mindenekelőtt attól is függ, hogy a mennyasszony mennyire magas, és mit szokott általában viselni.

  1. Magas sarkú menyasszonyi cipő

Ha vágyaid esküvői ruhája kifejezetten hosszú, adja magát a magas sarkú cipő.

Mire figyelj:

  • Ma kedvesed nem sokkal magasabb nálad, ügyelj rá, hogy ne legyen túl magas az a sarok.
  • A nagy nap előtt mindenképpen használd párszor, hogy megszokd a benne járást, és a cipőd hozzáidomuljon a lábad formájához.

Magas sarkú menyasszonyi cipő

  1. Alacsony sarkú menyasszonyi cipő

Ha az átlagnál sudárabb termetű vagy, mégis vonz a magasított sarok eleganciája, jó megoldás lehet számodra az alacsony sarkú cipő. Ez jó kompromisszum, hiszen ez is hozzájárul a szép, egyenes tartáshoz, de mégiscsak könnyebb táncolni benne.

Mire figyelj:

  • Ha máskor nem is, de az esküvői fotókon biztosan elő fog villanni a cipő orra. Fontos tehát, hogy az is harmonizáljon a ruhád stílusáva,l és színben is passzoljon hozzá.

Tökéletes menyasszonyi cipő

  1. Lapos sarkú menyasszonyi cipő

Magas termetű lányoknak ajánlott. De azoknak is ideális, akik számára fontosabb a kényelem, mint a sikk. Ám ez még nem jelenti azt, hogy egy lapos sarkú cipő már nem is lehet elegáns! Egy cuki, világos színű, finom díszítésű balerinacipő például kifejezetten bájos tud lenni.

Mire figyelj:

  • Érdemes előre beszerezni hozzá egy kényelmes talpbetétet, ugyanis az ilyen cipők talpa elég vékony, amitől megfájdulhat a lábad.
Lapos sarkú menyasszonyi cipő
Lapos menyasszonyi cipő magas menyasszonyoknak ajánlott.

Esküvői blog

Esküvőtervező

Esküvői idézetek

Esküvői zenék