Esküvői bakik – óvatosan a menyasszonyi ruhával!

Esküvői bakik

Esküvői bakik – óvatosan a menyasszonyi ruhával!

5+1 jótanács, hogy tényleg az álomruhádat viseld

Kevés rémálomba illőbbet tudnék elképzelni, mint amikor a menyasszony arról álmodik, hogy valamilyen gikszer miatt romlott el a boldogsága… Pláne, ha mindez a nem sokkal a nagy nap előtt következik be.

Persze nyilván mindenki igyekszik mindent megtenni, hogy a valóságban ilyen mégse fordulhasson elő. De ugyebár sose lehet tudni, az ördög nem alszik… Korábban már igyekeztünk mindenkit megnyugtatni, tudván, hogy a lényeg a helyes hozzáállás. Sőt, azt is bemutattuk már, hogy még a legnagyobbak is hibázhatnak. A következőkben igyekezni fogunk sorban végigvenni az szóba jöhető „hibafaktorokat”. Egyesével megnézzük őket, hogy ezzel is segítsünk: a te esküvőd még véletlenül se ezeken bukjon meg.

Elsőként kezdjük a menyasszonyok számára legfontosabb kérdéssel: a ruházattal.

Esküvői bakik – óvatosan a menyasszonyi ruhával!
Esküvői bakik – óvatosan a menyasszonyi ruhával!

Esküvői bakik a menyasszonyi ruhával – az előkészületek

Már a szervezés legelején is érdemes higgadt fejjel gondolkodni, és nem elsietni a dolgokat.

Mert hát legtöbben ilyenkor pánikszerűen, jóval a nagy nap előtt igyekeznek elsőként a ruhát „sínre tenni”. Első jótanácsunk máris a következő:

  1. Ne akard minél előbb véglegesíteni a menyasszonyi ruhát!

Miért is mondjuk ezt? Hát azért, mert minél több idő van hátra a ceremóniáig, annál több minden változhat. Változhat a súlyod, változhat az ízlésed – mi van, ha foglaló után jön szembe veled az igazi álom-ruhaköltemény? Inkább térképezd fel rendesen, gondold át az igényeidet, és még mintegy 4 hónappal korábban is véglegesítheted – nagyobb eséllyel csak egyszer.

  1. Ne akarj másnak látszani, mint ami vagy!

Sokan úgy gondolják, ez a nap az egyetlen lehetőség számukra, hogy egyszeriben átváltozzanak egy tündérkirálynővé. Ám elárulunk egy titkot: akkor leszel a legszebb, ha a magad stílusát választod az esküvőre is.

Esküvői bakik a menyasszonyi ruhával – a kipróbálás

Hiába gondolod, hogy ha előzetesen felpróbáltad, akkor később sem lehet gondod az esküvői ruháddal. Ezekre figyelj olyankor:

  1. Ne a mennyiségre törekedj, hanem a minőségre!

Nem érdemes nyolcvan szalonba elmenni, és hatszáz ruhát felpróbálni. Inkább itt is törekedj arra, hogy mielőbb megtaláld a megfelelő helyet a vásárlásra. Ott nagy eséllyel a neked szóba jöhető 3-4 fazonból sokkal könnyebb lesz a választás.

  1. Ne vidd túlzásba a kiegészítőket!

Hiába tetszik a tiara is meg a fényes masnis öv, hidd el: a kevesebb itt is több. Találd meg azt az egyet, ami tökéletesen kihangsúlyozza a ruhád és a te szépségedet.

Esküvői bakik
Esküvői bakik – óvatosan a menyasszonyi ruhával!

Esküvői bakik a menyasszonyi ruhával – a célegyenes előtt

  1. Ne egyedül küzdj meg a ruha felöltésével!

Hidd el, egy nyugodt, higgadt baráti kéz segítségével sokkal egyszerűbben fog menni az öltözködés mint ha önérzetesen csak magadban bízol.

És végül egy pár szó a cipőről:

+1. Ne az esküvő napján próbáld fel a cipőt!

Persze nyilván, spórolni akarod majd a gyönyörű, méregdrága topánt, amit valószínűleg sose veszel fel többé – de hidd el, nem érdemes. Sokkal jobb, ha előzetesen bejáratod, mint ha a nagy napon jössz rá, hogy nem fogod benne kibírni a táncos mulatozást.

Esküvői bakik

Esküvői bakik 1. – bevezető

Esküvői bakik a királyi családokban