Esküvői bakik 1. – bevezető

Esküvői bakik

Esküvői bakik 1. – bevezető

Minden menyasszony álma, hogy az ő esküvője legyen a lehető legtökéletesebb a világon. Ez teljesen természetes. Ám be kell, hogy lássuk, az emberek esendőek, a világ kiszámíthatatlan. Hiába készülünk fel a legátgondoltabban bármilyen eseményre, tervezünk meg mindent lépésről lépésre, lehetetlen minden felmerülő problémát előre kiszámítani. Számos olyan tényező van, amivel nem lehet előre kalkulálni, csak az utolsó pillanatban derül ki, ezért képtelenség előre elhárítani.

Mindenekelőtt elárulunk egy nagy titkot. Nem is az az igazán megfelelő megoldás a hibák elkerülésére, ha minden egyes apró részletet igyekszünk kidolgozni, nehogy bekövetkezzen valami. Inkább törekedjünk arra, hogy minél rugalmasabb legyen a hozzáállásunk, és igyekezzünk pozitívan reagálni az esetleges katasztrófahelyzetekre.

Esküvői bakik
Esküvői bakik, vajon mire várunk?

Esküvői bakik – a helyes hozzáállás

Lássunk most pár pontot, amelyeket ha betartasz, könnyebb lesz elhárítani a hibát, bármi legyen is az.

  1. Először is: ne ess pánikba!

A lehető legfontosabb tanácsot fogalmazta meg Douglas Adams örökérvényű könyvében. A rugalmasság az egyik leghasznosabb erény válsághelyzetekben, nincs ez másként egy olyan rangos eseményen sem, mint egy esküvő. Ha ideges vagy, és azon rágódsz, miért is veled történik mindez, attól csak a tudatod lesz ködösebb. Így képtelen leszel azon gondolkozni, hogyan lehetne orvosolni a felmerült problémát.

  1. Legyél rugalmas!

A legtöbb probléma csak az első percben tűnik problémának. Sőt, vannak olyan problémák is, amelyek még azelőtt, mielőtt igen komoly gondokat okoznának – egész egyszerűen maguktól elmúlnak. Esik az eső, amikor indulsz a szertartásra? Mire kimondod az igent, addigra simán előfordulhat, hogy kiderül az ég, mire odajutnátok a buli szabadtéri helyszínére.

  1. Legyél spontán!

Nagyon sok olyan probléma létezik, ami csak első látásra látszik annak. Ha jobban belegondolsz, szinte bármit előnyére lehet fordítani. Túl hosszú az esküvői ruhád, így állandóan megbotlasz benne? Tűzd az uszály végét az övedbe, és a te öltözéked lesz a legvagányabb az esküvők történetében.

  1. Ismerd fel a problémát – és lendülj túl rajta!

Ha valami nem úgy alakult, ahogyan szeretted volna, egész egyszerűen fogadd el! Elrontottad az esküvői beszédedet? Vond meg a válladat, és mosolyogj rajta! Hidd el, a vendégek csak értékelni fogják az esendőségedet, te magad pedig utólag még viccesnek is fogod találni.

  1. Bízz a többiekben!

Hidd el, nincsen olyan ember, aki direkt akarná megkeseríteni életed napját! Ha nem azt a menüt szolgálták fel, amit szerettél volna, biztos, hogy a cateringesek azon lesznek, hogy valamilyen megoldást találjatok.  Az együttgondolkodással biztosan kiötöltök valami mindenki számára kedvező megoldást. Ne feledd: segítséget kérni nem megalázó, a résztvevők mind azon fognak igyekezni, hogy feledésbe merüljön a malőr.

Egyet sose feledj: ez a te és a párod nagy napja. Egész egyszerűen nem létezik olyan baki, ami ezt be tudná árnyékolni.

A későbbiekben azért igyekszünk minél több olyan helyzetet bemutatni, amire sokan nem gondolnak. Ám ha a látóterünkben van a felkészülés során, elkerülhetjük a hibát.

Esküvői bakik, mindenre van megoldás
Esküvői bakik, mindenre van megoldás

További érdekes cikkek