Kutyabarát esküvő szervezése

Kutyabarát esküvő szervezése

Hogyan szervezzünk kutyabarát esküvőt?

Ha valakinek van kutyája, akkor gyakran úgy véli, hogy arról a bizonyos „nagy napról” sem szabad lemaradnia a kis- avagy nagy kedvencnek. Kutyabarát esküvőt szervezni azonban nem egyszerű feladat, hiszen az egyébkénti feladatok azzal is kiegészülnek, hogy a kutyus is jól érezze magát, adott esetben pedig emelje az ünnep fényét.

Kutyabarát esküvő szervezésekor első körben három alapvető szempontot kell figyelembe venni, pontosabban dönteni róla, hogy mit is szeretnénk. Ezek a következők: legyen ott a kutyám és érezze jól magát. Legyen ott a kutyám, de részese is legyen a ceremóniának, például, hozza ő a karikagyűrűket. Nem csak a saját, de a vendégek kutyájáról is gondoskodni szeretnék.

A dolog egyik esetben sem könnyű, hiszen a legtöbb eb nem érzi jól magát nagy társaságban, zavarja a hangoskodás, és ha a környezetében sokat sürgölődnek-forgolódnak.

Kutyabarát esküvő szervezése
Kutyabarát esküvő szervezése

Külön kuckó

Ami a legfontosabb, hogy minden esetben kell egy külön elszeparált hely a kutya számára, ahol megpihenhet. Ha több kutyus vendéget is várunk a rendezvényre, akkor akár egy „játszóteret” is kialakíthatunk a kedvenceink számára, ahol jól érezhetik magukat.

Abban az esetben azonban, ha csak a te kutyád hivatalos az esküvőre, akkor olyan helyet kell berendezni számára, mint ha otthon lenne.

Éppen ezért érdemes elhozni a megszokott játékait, vagy éppen a kutyaágyat, ahol pihenni szokott. Lényeg, hogy biztosítsunk számára egy helyet, ahová el tud vonulni a hangos násznép elől.

Szabad terület

Kutyabarát esküvők esetében érdemes olyan helyszínt választani, ahol van lehetőség a mozgásra, futkározásra.

Legjobb a szabadtéri esküvő, vagy olyan helyszín, ahol biztosítva van az eb számára a futkározási lehetőség. Nagyon fontos azonban, hogy legyen elkerítve, nehogy a hangoskodások közepette, ijedtében elszökjön a kutyus.

Kutyabarát esküvő szervezése
Kutyabarát esküvő szervezése

Hívj egy kutyabarátot

A kutyabarát ebben az esetben úgy értendő, hogy vegyen részt a lagzitokon egy olyan személy, akit ismer és szeret a kutyád.

Ez nagyon fontos, mivel az esküvőn Te és a párod nem fogtok mindig ráérni arra, hogy a kutyussal is törődjetek. Ezért kell egy olyan személy, akiben a kedvencetek megbízik és adott esetben meg tudja nyugtatni, vagy fegyelmezni tudja őt.

Gyakorlás

Az esküvő előtt érdemes felkészíteni a kutyát a nagy napra, főleg, ha nem szokott hozzá nagyobb társaságokhoz.

A legjobb módszer, ha kutyabarát rendezvényekre visszük a kedvencünket, hogy szokja a dolgot, itt pedig különféle nevelési taktikákat is alkalmazhatunk, például, hogy ne vegye el más kezéből a kaját. A felkészítés során, akár kutyaiskolától is kérhetünk segítséget.

Gyűrű a kutyánál

Nagyon megható, ha a gyűrűket a kedvencünk hozza az oltár elé. Valószínűleg a násznép is imádni fogja a dolgot.

Sokan élnek is ezzel a lehetőséggel kutyabarát esküvőkön, de nagyon fontos, hogy előtte be kell tanulnia kedvencünknek a ceremónia részleteit. A kutyával sokszor el kell próbálni a dolgot – ami nem kevés időbe fog telni –, hogy zökkenőmentesen történjen minden a ceremónián.

Zárszó

Rendkívül hangulatos tud lenni egy kutyabarát esküvő, ahol a kedvencünk is ott van és jól érzi magát. Ebben az esetben azonban a kutya igényeire is tekintettel kell lenni, igaz ez a helyszín megválasztására és a kutyabarát kellékek biztosítására is.

Nagyon fontos, hogy a kutyust amennyire lehet fel is készítsük az esküvőre, hogy ne érezze rosszul magát a sok ember között.

Esküvői blog

Esküvőtervező

Esküvői idézetek

Esküvői zenék

Köszöntések

Idézetek lapja