Esküvő díszítés – 5 tipp a gyönyörű dekorációra

Esküvő díszítés

Esküvő díszítés – 5 tipp a gyönyörű dekorációra

Bár korábban csak úgy jellemeztük, hogy mindössze „hab a tortán”, azért egy különleges dekoráció, esküvő díszítés meglehetősen feldobhatja az esküvő hangulatát. Most megosztunk veletek néhány olyan tippet, melyek ugyan egyszerűnek tűnnek, mégis, nem is gondolnád, milyen szuper hatást lehet velük elérni.

Mindenekelőtt légy tisztában a legfontosabbal: MINDEN, ami az esküvődön látszik, feltűnik, megjelenik, már a dekoráció szerves részének számít!

Ezt mindenképpen érdemes szem előtt kell tartanod az esküvői díszítés során. Most pedig lássuk a remek tippeket:

Esküvő díszítés

 

  1. Vedd előbbre a dekorációt néhány fontosabbnak látszó feladatnál!

Meglepő, de hasznos tény, hogy általában a „tálalás”, körítés módja nem kerül plusz költségekbe, mégis nagyban befolyásolja a külső megjelenést. Ezért hasznos lehet, ha előbb tervezed meg azt, mint a menü kiválasztását vagy a meghívók kiküldését. Hiszen például az, hogy hogyan vannak elrendezve az ételek az asztalon, máris adnak a vacsorának egy „megjelenést”. Ez pedig nem kerül semmibe, csak annyit kell tenned, hogy kicsit az elrendezéshez igazítod a menüsor egy részét.

Esküvő díszítés

  1. Színek kérdése: ne csak 1-2 színben gondolkozz, hanem inkább színpalettában!

Válaszd ki a fő színt, és használd ennek különböző árnyalatait is! De attól sem kell visszariadni, hogy akár több egyéb kiegészítő színnel párosítsd a vezérmotívumot. Meglátod, milyen különleges hatást fog ez hozzáadni a helyszín megjelenéséhez! Ráadásul hozzáad az összképhez egy elegáns mélységet, színgazdagságot.

  1. Használj bátran különböző textúrákat!

A sokféle különböző díszítőelem együttese alakítja ki a végső dekoráció összességét. A terítők, székdekorok, szalagok, lufik, egyebek azonban mind különböző anyagokból vannak. De ez nem is feltétlenül baj! A selyem, vászon, papír és egyéb sokféle anyag változatossága csak gazdagítja a megjelenés teljességét. És még egy egyedi stílust is ad neki.

Esküvő díszítés

  1. A formák különbözősége is különleges hangulatot varázsol az esküvőnek.

Nem kell minden asztalnak egyforma méretűnek és alakúnak lennie. Nyugodtan variálhatod őket: egyik kerek, mások téglalap formájúak, egyik alacsonyabb, másik magasabb. Ez nemcsak enyhíti a merevséget és egy kis meghittséget csempész az összhangba, hanem praktikus is lehet. Gondolj bele: nem minden rokon, barát érkezik ugyanannyi, ugyanolyan kísérővel, így könnyebb lesz a különböző csoportokat is elhelyezned. És így válik még egyedibbé az esküvőd, anélkül, hogy felesleges költségekbe kellene verned magad.

  1. A jól megtervezett világítás is meglepő és különleges hatásokra képes.

Manapság már nem ütközik nehézségekbe, hogy az esküvő alatt intelligens világítást alkalmazzunk. El sem tudod képzelni, milyen változatos hangulatokat tud adni a különböző színekkel való játszadozás az esemény során! A vacsora alatt a meleg, romantikus, emelkedett színek használata a különböző díszítőanyagoknak is csodálatos árnyalatot varázsol. Este pedig, a tánc során a változatos, vidám, élénk színekkel tudsz igazi parti hangulatot teremteni vele.