Miért fontos a szertartásvezető?

esküvői szertartás

Miért fontos a szertartásvezető?

Egyre inkább terjedőben van az igény, amely szerint az anyakönyvi hivatal helyett az esküvői szertartás egy főúri kastély parkjában csodás virágkapu alatt történjen vagy éppenséggel a tengerparton. Az anyakönyvet csak különleges indokkal lehet kihozni a hivatalból és az anyakönyvvezetőt is számos szabály köti, például csak hivatali időben eskethet. Az ezektől a szabályoktól való eltérés igénye nyomán megszületett a szertartásvezetés szolgáltatás, amely megoldást kínál minden a pár által támasztott igényre.

A szertartásvezető esküvői szolgáltató

A szertartásvezető bárhová elmegy, és bármilyen időpontban összeadja a párt, amikor csak akarják. Éppen úgy szimpátia alapján választható, mint a többi szolgáltató. a szertartás szövege pedig olyan lesz amilyennek ti megálmodtátok: bensőséges, romantikus, szerepelhet benne a saját sztoritok. Van idő homokszertartásra, gyertyagyújtásra, közös faültetésre és bármi másra, ami a számotokra fontos.
A szertartásvezető nem színész és nem áll anyakönyvvezető. Külsőre pontosan úgy fest, mint az anyakönyvvezető: elegáns megjelenés, trikolor szalag és nagykönyve is van.

Szertartásvezető: anyakönyvvezető: elegáns megjelenés, trikolor szalag és nagykönyve is van.
Szertartásvezető: anyakönyvvezető: elegáns megjelenés, trikolor szalag és nagykönyve is van.

Jogilag érvényes házasság nem valósul meg

Az egyik nagyon fontos különbség, hogy ez a könyv nem a hivatalos anyakönyv és az aláírása nem eredményez jogilag is érvényes házasságot. Erre csak az anyakönyvvezetőnek van meg a jogosultsága és neki is csak a saját kijelölt körzetén belül. Ő egy köztisztviselő, akinek a személyét a polgármesteri hivatal jelöli ki. A leggyakrabban azt választja a pár, hogy egy alkalmas időpontban két tanú előtt lezajlik a hivatalos esküvői szertartás, ami az anyakönyvbe is hivatalos bejegyzésre kerül és a násznép előtt már a szertartásvezető adja össze párt. Az avatatlan szemek észre sem veszik a különbséget.

Mindenre jut idő

A szertartásvezető időt szán arra, hogy megismerje a párt és a személyre szóló szertás szöveget ír minden pár számára. A tapasztalt szertartásvezető nem untatja a násznépet, biztosak lehetünk benne, hogy méltó keretet ad a gyűrűfelhúzásnak és minden résztvevő meghatottan fog visszaemlékezni az esküvő perceire. Akkor is remek választás ez, ha nagy létszámú a násznép és nem férne be a polgármesteri hivatal házasságkötő termébe.

esküvői szertartás, gyűrű felhúzása
Esküvői szertartás, gyűrű felhúzása

Bensőséges fogadalomtételre is van lehetőség

A templomi esküvőt is érzelmi indíttatásból választjuk és gyakran fontosabb az itt tett fogadalom, mint a hivatalban aláírt. A csodásan megszervezett esküvőre a koronát a csodás esketési szertartás teszi, fel. Emiatt gyűlik össze a vendégsereg, ezt ünnepelni öltözik minden résztvevő szép ruhába. Az egész nap központi pillanat az egymásnak tett fogadalom, erre készülnek heteken, hónapokon át. Emiatt is nagyon fontos, hogyan hangzanak el azok az igenek. A kölcsönös szimpátia alapján kiválasztott szertartásvezető szívvel-lélekkel teszi a dolgát és mindenkiben megható emlékként él majd a szertartás.

A meghittség garantált a szertartáson

A szertartásvezetővel az ország bármely pontján lehetséges hétköznap és ünnepnap reggel vagy éjjel bármely időpont megoldható. Az időpont és a hely kiválasztása is csakis rajtunk múlik és az általunk kiválasztott szertartásvezető annyiszor egyeztet velünk, a szöveggel kapcsolatosan ahányszor csak szükséges és az esemény napján legalább egy órával előbb már a helyszínen van és mindent megtesz azért, hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen. Ha bármi közbejön, és kicsit késik, a szertartás az sem okoz nagy gondot, mert egy napra csak egy esküvőt vállal és nem futószalag munkát végez. Van idő a saját esküszöveg elmondására is. A meghittséget nem kell megtörni azzal, hogy a násznépet buszra tereljük és a vacsora helyszínére szállítjuk, mert minden egy helyen történhet, a vacsorára készülődés a meghitt hangulatban folytatódhat.

Esküvő
Az időpont és a hely kiválasztása is csakis rajtunk múlik.

Esküvői blog cikkek