Kreatív hétvégi program pároknak – Esküvő előtt vagy után

hétvégi program pároknak

 

Esküvő előtt vagy után – kreatív hétvégi program pároknak

Ha az esküvő nem négyszemélyes (házasulandó pár + a két tanú), akkor nagy valószínűséggel az esküvő megszervezésénél is ütközhetünk akadályokba. Ez nem kevés bonyodalommal, stresszel és problémával (is) járhat. Persze ennek az időszaknak is megvan a maga szépsége, viszont a házasulandókra ilyenkor nagy nyomás nehezedik. Menyasszonyi ruha, esküvői meghívó kiválasztása, fotós, zenekar egyeztetése és még sorolhatnánk. Ezért esküvő előtt vagy után jól jön egy szuper hétvégi program pároknak, amikor kikapcsolódhattok és minőségi időt tölthettek együtt.

Ez az időszak tulajdonképpen a házasulandó pár első nagy próbatétele, mellyel a közös életükre készülnek. A nagy nyomás alól érdemes azért néha kitekinteni, ellazulni és valamit kettesben csinálni az esküvő előtt vagy után levezetésként. Erre hoztunk most egy szuper ötletet.

Közös programból közös hobbi?

Egy közös hobbi minden párkapcsolatnak jót tesz. Ha mindketten nyitottak vagytok az újdonság iránt, a közös rajzolás az egyik legjobb hétvégi program pároknak, számotokra is az lesz.

Ha mindketten szerettek rajzolni azért, ha csak egyikőtök, akkor azért… Ha tudtok rajzolni azért, ha nem tudtok, de szeretnétek, akkor azért… A fő, hogy jól érezzétek magatokat és kikapcsolódjatok az esküvő előtt. Egyáltalán nem szokványos és nem elcsépelt randihelyszín, ha részt vesztek közösen egy rajztanfolyamon. Éppen ezért jó.

Ebből a közös hétvégi programból pedig akár egy közös hobbi is válhat, ami az esküvő utáni életetek során is jól jöhet. Köztudott ugyanis, hogy a közös hobbi segít abban, hogy szorosabbá váljon köztetek a kötelék.

Hétvégi program pároknak
Hétvégi program pároknak

Kreatív hétvégi program pároknak

A legjobb, ha olyan rajztanfolyamot vagy rajzolási lehetőséget választotok, ahol nemcsak a rajztudásotok, de ti magatok is fejlődhettek, ezáltal pedig a kapcsolatotok is. Erre pedig a legjobb alkalom egy jobb agyféltekés rajztanfolyam. Nézzük, hogy mire is jó egy ilyen tanfolyam!

Mi is az a jobb agyféltekés rajzolás?

A jobb agyféltekés rajzolás tulajdonképpen egy rajzolási technika, mely különféle, nagyon egyszerű rajzos gyakorlatokra épül. Ezeket mindenki el tudja sajátítani. Még az is, akinek eddig a pálcikaember is kihívást jelentett. Tehát akkor is elmehetsz egy ilyen tanfolyamra, ha a pont pont vesszőcske a legnagyobb teljesítményed. A jobb agyféltekés rajzolás módszerének segítségével felszínre kerül a kreativitásod, és előtérbe kerül a benned rejlő művész.

A két agyféltekénk eltérő dolgokért tartoznak felelősséggel. Agyunk jobb félteke felelős a kreativitásért, ott lakozik a képzelőerő, a színek, a térlátás, a zene, és a jobb agyféltekénkkel tudunk „szeretni”, ő felelős ugyanis a z érzelmeinkért. A bal agyfélteke ezzel szemben a racionális része az agyunknak. Ő felel azért, hogy tudjunk logikusan gondolkodni, tudjunk reálisak maradni. A jobb agyféltekés rajzolás lényege a bal agyfélteke visszafogása, ezáltal a jobb agyféltekénk előtérbe kerülése.

hétvégi program pároknak
Hétvégi program pároknak, kreatív rajzolás

Miben fejlődtök közösen a rajztanfolyamon?

A jobb agyféltekés rajzolás segítségével elsősorban persze a rajztechnikád fog fejlődni. Emellett azonban több pozitív hatása is lesz az életedre és a közös életetekre. Mivel rájössz, hogy te is képes vagy igazi szépségeket alkotni saját kezeddel, így az önbizalmad is erősödik.

A rajzolás során a jobb agyféltekédet dolgoztatod meg, ami a kreativitásért felel:

  • fejlődik tehát a kreativitásod;
  • javul a koncentrációd;
  • kikapcsolódsz.

És ami még jobb, hogy ezt a jobb agyféltekés rajztanfolyam után bármikor meg tudod majd csinálni. Olyan technikát tanulsz meg a tanfolyam során, mellyel később akár otthon is a „nyugalom” szigetén érezheted magad rajzolás közben. Ami jól fog jönni a nehezebb percekben.

Forrás: a cikk eredetileg a Muriel Esküvője blogon jelent meg, újraközlése a szerző engedélyével történt.

Esküvői blog cikkek

Esküvői idézetek

Esküvőtervező