Így választhatsz kiegészítőt a menyasszonyi ruhádhoz

Így választhatsz kiegészítőt a menyasszonyi ruhádhoz

Az esküvői ruha kiválasztása minden menyasszony számára izgalmas és meghatározó lépés, de a ruha önmagában csak egy része a teljes megjelenésnek. A tökéletes kiegészítők megtalálása ugyanolyan fontos, hogy az összkép harmonikus legyen. A fátyolnak, cipőnek és az ékszereknek illeszkednie kell a ruha stílusához és az esküvő tematikájához is.

Így választhatsz kiegészítőt a menyasszonyi ruhádhoz
Így választhatsz kiegészítőt a menyasszonyi ruhádhoz

Kezdjünk a fátyollal!

A fátyol hagyományosan a szertartás elmaradhatatlan része, és minden esküvői ruhaszalon kínálatában meg is találhatsz legalább néhány típust. A legfontosabb szempont a választáshoz, hogy stílusában és hosszában is igazodnia kell a menyasszonyi ruhához. A rövidebb, vállig érő fátylak remekül passzolnak egy modern, egyszerű menyasszonyi ruha mellé, míg a hosszabb, uszályos változatok a hagyományosabb, díszesebb ruhákhoz illenek.

A kalitka fátyol például egy rövid, az arcot részben fedő fátyol, amely a vintage stílus kedvelőinek ideális választás. Ezzel szemben az úgynevezett ujjhegy hosszúságú fátyol egy klasszikus és elegáns változat, ami nevét arról kapta, hogy hossza az ujjakig ér, így számos ruha stílushoz jól illik. A leglátványosabb darab a katedrális fátyol, ami egy lenyűgözően hosszú, uszályos fátyol, és amely főleg a nagyobb szabású, klasszikus ruhákhoz mutat jól.

Mi legyen a lábunkon?

A cipő kiválasztásánál több tényezőt is figyelembe kell venni, a ruha stílusától a helyszín adottságaiig, és hogy mondjuk mennyire tudunk órákon keresztül egy magassarkú cipőben mozogni. Fontos, hogy a cipő illeszkedjen a menyasszony személyiségéhez, ugyanakkor praktikus és kényelmes legyen.

Egy tűsarkú elegáns és nőies választás, különösen a földig érő ruhákhoz. Ráadásul a magasabb sarok megnyújtja az alakot, és csodálatos tartást ad. Egy nyári esküvőn egy magassarkú szandál is jó ötlet, ami légies, könnyed megjelenést kölcsönöz. Ma már azonban akár egy balerinacipő is szóba jöhet, ami igen kényelmes opció, ideális a visszafogottabb ruhához vagy szabadban tartott esküvőkhöz. Sőt, tovább megyünk, egyre többen vannak, akik egy szépen díszített sportcipőben mondják ki az igent.

Ékesítsd magad ékszerekkel!

Az ékszerek kiegészítik a menyasszony megjelenését, így azok kiválasztásánál a harmónia megteremtése a cél. A túl sok vagy túl feltűnő ékszer elnyomhatja a ruha szépségét, ezért az arányokra érdemes különösen figyelni.

Fülbevalók esetében a klasszikus gyöngy vagy kristály fülbevalók egyszerűek és elegánsak. A visszafogott, hosszúkás modellek pedig meghosszabbítják a nyakat. A nyaklánc a ruha dekoltázsának kialakításától függően lehet egy egyszerű, visszafogott darab vagy egy markánsabb ékszer. Mélyebb dekoltázshoz jól illik például egy hosszabb, medálos lánc. Karkötőt pedig már a nyaklánchoz és fülbevalóhoz válasszunk, hogy jól kiegészítsék egymást.

Így választhatsz kiegészítőt a menyasszonyi ruhádhoz
Így választhatsz kiegészítőt a menyasszonyi ruhádhoz