Hogyan válassz zenészt az esküvődre? – 10 kérdés, amely segít

Esküvői DJ pult

 

Hogyan válassz zenészt az esküvődre? – 10 kérdés, amely segít megtalálni a tökéletes esküvői szórakozást!

A megfelelő esküvői zenekar vagy esküvői DJ megtalálása kulcsfontosságú a család és a barátok szórakoztatásában. Foglalás előtt tedd fel ezt a tíz kérdést esküvői zenekarnak vagy DJ-nek! Segítünk megtalálni a megfelelő formációt az esküvődre.

  1. Milyen a zenei stílusod?

Egyes zenészek és DJ-k a zene egy bizonyos műfajára specializálódnak, míg mások stílusfüggetlenek, így több zenei ízlésnek is meg tudnak felelni. Győződj meg róla, hogy a kiszemelt zenész a csak saját stílusait játssza vagy képes alkalmazkodni?

 

  1. Jártál már a helyszínen?

Noha nem feltétlenül szükséges, hogy igen legyen a válasz, némileg előnyös lehet, ha mégis. Ez azt jelenti, hogy már tudják hova kell felépíteni felszerelést. Tisztában vannak azzal, hogy az akusztikai beállításnak vannak-e olyan hang- vagy elektromos korlátozásai, amelyekről tudni kell. Ez megkönnyebbülést jelenthet. Ha nem járt még ott, akkor valószínűleg felvázolja, hogy ez miért nem lesz akadály.

  1. Van valamilyen módja annak, hogy élőben láthassunk, mielőtt lefoglalnánk?

Bár nem igazán lehet kiindulni más párok esküvője alapján, de a zenekarok és a DJ-k gyakran készítenek bulifelvételeket, amelyeket megnézhetsz. Nézd meg a weboldalukat, vagy kérdezd meg, tudnak-e valamit mutatni/küldeni.

 

  1. Le tudod játszani a nyitótáncunk zenéjét vagy bármilyen különleges zenei kérést?

Ez nem jelent problémát azoknak a DJ-knek, akik rugalmasak és nem bánják a furcsa kéréseket (különösen, ha előre megbeszélitek vele). Egyes esküvői zenekarok is hajlandók megtanulni új zenét/zenéket, de azt is megengedik, hogy a nagy nap estéjére válassz egy zenei listát a repertoárból. Minden zenekar azonban más és más. Érdemes ezt az elején egyeztetni.

Szárazjég és fénytechnika
Szárazjég és fénytechnika a nyitótánchoz.
  1. Hányan vagytok jelen a nagy napon?

Jó tudni, hogy pontosan mit fogsz kapni. Valóban azok és akkora létszámmal jönnek, mint amit a videón láttál? Előzetesen tájékozódj a számokról. Különösen fontos, ha a vacsoránál rájuk is gondolsz.

 

  1. Mikor érkezel? / Mennyi idő szükséges a beállításhoz?

A legtöbb zenekarnak és DJ-nek körülbelül 1-3 órára van szüksége a felépítéshez, a zenekaroknak viszont akár a duplájára is szüksége lehet. Ha az esti buli az esküvői fogadáshoz képest egy teljesen különálló helyen van, akkor a zenészek nagyobb szabadságot kapnak a technika felállításhoz és a hangellenőrzéshez.

  1. Ki intézi a felszerelések bérlését?

A DJ és a legtöbb zenekar rendelkezik minden szükséges eszközzel, ám a kiegyenlített hangzás érdekében mindenképpen javasolni szokták a hátsó hangfalak használatát. Illetve a helyszín előnytelen akusztikai elrendezése miatt ugyanígy több kisebb hangfal elhelyezése is indokolt lehet. A mélynyomó használata is sarkalatos kérdés tud lenni.

Esküvői DJ pult
Esküvői DJ pult

 

  1. Mi-mennyibe kerül?

Legtöbbször az esküvői zenekarok és a DJ-k különböző csomagokat kínálnak. Így pontosan megtalálod azt, amit szeretnél. Különbség szokott lenni az egész napos vagy csak néhány órányi zenélésre. Érdemes tisztázni, van-e olyan időpont, amikor mindenképpen vége a szolgáltatásnak vagy milyen hosszabbítási díjak vannak.

 

  1. Mi történik a szünetben?

Ez nem annyira egy DJ problémája, de a zenekarok valószínűleg tartanak minimum egy-két szünetet az éjszaka folyamán. Senki sem szereti a szünetet a zenében, ezért kérdezd meg, hogy felvételről beraknak-e valamit.

  1. Gondoskodik a fénytechnikáról / speciális effektekről is?

A DJ-knek és az esküvői zenekaroknak nagy valószínűséggel lesz alap világításuk és egyéb effektjeik. Ha valamivel ennél többet szeretnél és extra felszerelésekben is gondolkozol, akkor érdemes megkérni őket hátha tudnak segíteni benne. Pl.: hang és látványtechnika, speciális effektek (pl.: szárazjég, szikragép, buborékfújó stb.) Ezek mindig jobb, ha egy kézben vannak, hiszen akkor ők kezelik az aktuális zene/esemény dinamikájának/tematikájának megfelelően.

Szárazjég és tüzijáték
Szárazjég és tüzijáték

 

Tehát feltétlenül tedd fel ezeket a kérdéseket esküvő DJ-nek vagy zenekarnak és pillanatok alatt megtalálod a tökéletes személyt/személyeket.